Ивана Шпановић првакиња Европе!

Ивана Шпановић освојила је златну медаљу у дисциплини скок удаљ на Европском првенству у Амстердаму. Ово је прво европско злато у историји српске атлетике.

Шпановићева је до првог места дошла најбољим скоком у другој серији – 6,94! Ово је друга медаља за Србију у Амстедраму, пошто је у четвртак бронзу у десетобоју освојио Михаил Дудаш.

Овако је српска краљица "краљице спортова" прославила историјски успех са својим тренером.

Српски атлетичари, такмичећи се под другом заставом наравно, су златну медаљу на европским првенствима на отвореном чекали 26 година. Последњи пут злато су освојили Драгутин Топић у скоку увис и Снежана Пајкић на 1.500 метара давне 1990. године у Сплиту.

Након тога српски атлетичари су освојили четири сребра и једну бронзу.

Поред скока у другој серији, који је био најдужи, Шпановић је у финалу имала још четири исправна скока. 

Она је у првој и последњој серији преступила, у другој је скочила 6,94 метара, у трећој 6,81, у четвртој десет центиметра мање, а у петој 6,72 метра.

Нова шампионка Европе била је водећа све време након те друге серије.

Друго место заузела је млада Британка Џасмин Сојерс резултатом 6,86 метара, док је бронза отишла у руке атлетичарки из Немачке Малаике Михамбо, даљином од 6,65 метара.

Честитка премијера Александра Вучића

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је Ивани Шпановић освојено злато у дисциплини скок удаљ на Европском атлетском првенству у Амстердаму.

"Исписујући националну и светску историју, ваша упорност и истрајност у жељи за освајањем света, резултирали су још једним невероватним личним успехом. Показали сте да је Србија земља врхунског спорта и да се са правом налазите на светском врху, достојног земље коју представљате", наводи се у честитки премијера Вучића, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

"Надам се да је сјај ове медаље увертира за Олимпијско злато", додао је Вучић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару