Европско првенство: Шпановићева, Томашевићева и Анић у финалу, Дудаш други

Српски атлетичари Драгана Томашевић и Лазар Анић пласирали су се у финале Европског првенства у Амстердаму у бацању диска, односно скока удаљ. Ивана Шпановић већ у првом скоку обезбедила финале у скоку у даљ. Михаил Дудаш је други у десетобоју после пет дисциплина, уз нови лични рекорд у бацању кугле и најбољи резултат сезоне у скоку увис.

20.00 - Михаил Дудаш заузео је друго место у трци на 400 метара, па после пет дисциплина заузима друго место у генералном пласману.

18.46 - Ивана Шпановић скоком од 6,90 метара у првој серији изборила пласман у финале, норма је 6,60 метара. Финале Европског првенства у скоку удаљ одржаће се у петак од 19.20.

17.00 - Дудаш након четири дисциплине на другом месту са 3.359 бодова.

16.40 - Дудаш бриљира и у скоку увис, поставио је најбољи резултат сезоне - 2,01 метар.

15.45 - Српска атлетичарка Тамара Салашки директно се квалификовала у полуфинале трке на 400 метара на Европском првенству у Амстердаму.

Како је саопштио Атлетски савез Србије, Салашки се директно квалификовала пошто је њен резултат девети на листи најбољих, а првих 12 атлетичарки иду директно у полуфинале, док су остале такмичарке морале да учествују у квалификацијама.

Полуфинале је на програму у четвртак од 17.35.

15.31 - Српски атлетичар Лазар Анић пласирао се у финале скока удаљ.

Анић је у другој квалификационој групи заузео треће место, а укупно седмо, са скоком од седам метара и 93 центиметра у трећој серији.

Најбољи резултат у квалификацијама остварио је Швеђанин Мишел Торнеус, који је скочио 8,19 метара, а иза њега су Радек Јушка из Чешке и Немац Фабијан Хајнл, који су скочили по осам метара и 11 центиметара.

Финале скока удаљ одржаће се у четвртак од 18.20.

15.11 - Михаил Дудаш после три дисциплине у десетобоју на Европском првенству у Амстердаму заузима треће место са 2.546 бодова.

Дудаш је у спринту на 100 метара у најбржој групи заузео треће место са резултатом од 10 секунди и 90 стотинки. У скоку удаљ заузео је пето место, пошто је остварио скок од 7,44 метра, док је у бацању кугле заузео треће место и остварио нови лични рекорд са 14 метара и 24 центиметра.

Дудаша до краја дана очекују још две дисциплине. Од 15.30 надметаће се у скоку увис, док га од 19.38 очекује трка на 400 метара.

Прво место у десетобоју тренутно заузима Норвежанин Мартин Рое с 2.591 бодом, док је на другом месту Украјинац Олексеј Касјанов са 2.586.

13.51 - Српска атлетичарка Драгана Томашевић пласирала се данас у финале Европског првенства у Амстердаму у бацању диска.

Томашевићева је остварила резултат од 60 метара и 51 центиметра, што је њен најбољи резултат у сезони.

Норма за финале је 58 метара или најмање 12 најбољих резултата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару