Читај ми!

Јелача: Чврсто верујем да ће бити још медаља

Српска атлетичарка Татјана Јелача рекла је да ће јој бити потребно време да се после паузе врати тамо где је стала, али је истакла како верује да ће бити медаља у будућности.

Српска рекордера у бацању копља, европска вицешампионка из Цириха 2014. године, припрема се за свој први хитац на путу ка норми за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, пренео је Атлетски савез Србије.

Јелача, од недавно Мирковић, само три месеца након порођаја почела је припреме у Франкфурту, након чега је са тренером Драгишом Ђорђићем отишла за Африку.

"Тамо смо провели месец дана. Почела сам са техничким бацањем и све се одвијало по плану. Након нашег повратка из Африке имала сам здравствених проблема и морала сам хитно на операцију, због које сам неко време морала да мирујем. План је био да идемо почетком априла у Португалију на припреме, али то смо морали да одложимо због операције. Крајем априла отишли смо у Крагујевац, па после неколико дана продужили у Португал где се сада налазимо", рекла је Јелача, преноси Атлетски савез Србије.

Иако је имала здравствених проблема и припреме на почетку нису прошле како је планирано, она је задовољна својим напретком.

"Радимо и даље на техници без максималних бацања, на подизању снаге и брзине. Не могу да прогнозирам резултат, јер ће ми бити потребно време да се вратим где сам стала, али чврсто верујем да ће медаља бити још", рекла је Јелача.

"Ја дајем свој максимум, тако да резултат не би требало да изостане", додала је национална рекордерка у бацању копља.

Татјана Јелача ће на залетиште изаћи 22. маја на митингу Дијамантске лиге у Мароку када ће се поново наћи раме уз раме са најбољим бацачицама копља на свету.

Норма за Олимпијске игре у Рију је 62 метра, а Јелачин лични рекорд је 64,21 метар, који је бацила на Европском првенству у Цириху 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару