Ове године милионити учесник Београдског маратона

На овогодишњем Београдском маратону, 29. по реду, очекује се рекордан број такмичара, али и милионити учесник који ће добити пехар у трајно власништво, речено је у Београду. Овогодишњи Београдски маратон биће одржан 16. априла, а до сада су пријављени такмичари из 34 земље света.

Градоначелник Београда Синиша Мали на конференцији за новинаре у Скупштини града, истакао је да је Београдски маратон један од догађаја по коме је град препознатљив, не само само у овом делу Европе, него у целом свету.

"Ове године је пријављивање такмичара почело раније, тако да је у овом тренутку већ пријављено 2.000 такмичара. То значи да ћемо и ове године имати рекордан број учесника", рекао је Мали.

Овогодишњи Београдски маратон биће одржан 16. априла, а до сада су пријављени такмичари из 34 земље света.

"Ове године имаћемо и један јубилеј који је веома важан - милионитог учесника Београдског маратона. То је јубилеј који је за нас веома важан, желимо да га обележимо на прави начин. Милионити учесник ће добити пехар у трајно власништво... Надам да нам неће требати још 29 година за двомилионитог учесника", навео је Мали.

Мали је рекао да још није познато колико ће Град Београд издвоти за наградни фонд, али је додао да је жеља да се фонд повећа.

"Желимо да повећамо наградни фонд, јер сматрамо да ће омогућити да привучемо још већа имена како бисмо промовисали и Маратон и град на прави начин", рекао је Мали.

Градоначелник Београда је казао да ће на предстојећем маратону бити омогућено учествовање и особама са инвалидитетом, а додао је да ће трчати и људи са кућним љубимцима.

"Биће ово сјајна увертира за следећи, 30. јубиларни Београдски маратон", рекао је Мали.

Директор Београдског маратона Дејан Николић најавио је да је пред том организацијом неколико важних акција.

"Први наш корак ће бити усмерен према Европској атлетској федерацији. Прошле године смо као прва улична трка у Европи добили сертификат за квалитет и безбедност. Ове године желимо да поднесемо захтев за добијање пет звездица, што је највиши статус у европској атлетици. Ми знамо да то можемо да добијемо захваљујући квалитету који већ поседујемо", казао је Николић.

"Такође, желимо да Светској атлетској федерацији поднесемо захтев за добијање једне од значки. Светска атлетска федерација у систему уличних трка има три значке, златну, сребрну и бронзану. Ми мислимо да врло ускоро можемо да добијемо златну", додао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару