Читај ми!

Рекордан број учесника на Београдском маратону

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да су припреме за 29. Београдски маратон, који ће бити одржан 16. априла, ушле у завршну фазу и да се по до сада пријављенима, ове године очекује нови рекорд по броју учесника.

"Београдски маратон је најзначајнији традиционални међународни спортски догађај у Београду и један од најбољих брендова главног града. Град Београд подржава одржавање ове манифестације кроз учешће својих секретаријата, јавних комуналних предузећа и служби", рекао је Мали.

Он је нагласио да је ове године сарадња Града Београда и Београдског маратона проширена кроз заједнички пројекат äДугорочна пословно-туристичка стратегија развоја Београдског маратона.

Градоначелник је нагласио да се ове године очекује нови рекорд по броју учесника, с обзиром на то да је већ пријављен рекордан број њих, саопштила је Служба за информисање града.

"Електронско пријављивање за 29. Београдски маратон почело је најраније до сада, тачно шест месеци пре овогодишњег догађаја и до сада је већ пријављен рекордан број од преко 2.000 учесника из 34 земље света", истакао је Мали. Он је рекао да ове године очекује нови рекорд по броју учесника маратона у односу на прошлу годину, која је такође била рекордна и у којој је у полумаратону и маратону учествовало више од 4.500 такмичара и 600 учесника и гостију из 56 земаља света.

"Осим што очекујемо бројне рекорде, радимо и на томе да 29. Београдски маратон буде најбоље организован до сада. Очекујемо и да кроз циљ овогодишњег маратона прође милионити учесник у досадашњој историји Београдских маратона, укључујући све учеснике досадашњих Дечјих маратона, Трке задовољства, полумаратона и маратона. То је значајан допринос Београдског маратона здравственој и друштвеној активацији комплетног становништва свих узрасних категорија" напоменуо је градоначелник Београда.

Пријављивање за овогодишњи 29. Београдски маратон може се обавити и путем интернета на www.bgdmarathon.org

Мали је рекао и да Београд већ неко време охрабрује и подржава организаторе спортских, културних, забавних и других догађаја јер се, између осталог, на тај начин привлачи све већи број домаћих и страних туриста у град.

"Последњи, врло позитиван пример јесте управо завршена прослава Нове године у Београду, која је трајала четири дана и која ће, уз мала улагања која смо имали, обезбедити приход Граду од око 20 милиона евра", закључио је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару