Јевтићева представља Србију у Бирмингему

Учешће на Светском првенству у полумаратону у Бирмингему српској атлетичарки Оливери Јевтић требало би да послужи као добра контрола и припрема за финиш сезоне, истакао је њен тренер Славко Кузмановић.

Јевтићевој ће недељни наступ у Бирмингему бити трећи овогодишњи полумаратон, пошто је деоницу од 21,1 километра већ трчала у Београду, а потом и у Сарајеву, где је стазу прешла за један сат, девет минута и 40 секунди.

"Циљ је наравно и да се пласира што боље и врати се на светску атлетску сцену. Али, у полумаратону је наступила смена и јако је мало атлетичарки из Ољине генерације. Ово треба да буде једна добра контрола, јер у плану имамо да до краја године Оља истрчи цео маратон", казао је Кузмановић, а пренео Атлетски савез Србије.

Кузмановић је истакао да очекује изузетно јаку конкуренцију, пошто ће се за богате награде надметати барем 47 такмичарки.
"Кенијке предводи водећа на светским листама Мери Јепкосегеи Кеитани са лицним рекордом 1:06.48 из 2007. године и најбољим резултатом сезоне 1:07:00. Ту је и Јапанка Јурика Накамура, финалисткиња Светског првенства у Берлину на 5.000 и 10.000 метара. За Британке неће трчати вишеструка светска првакиња Пола Редклиф, већ врло успешна Мишел Рос-Коуп", навео је Кузмановић.

Јевтићева је најбољи пласман на светским првенствима остварила 1998. године у Устеру када је заузела четврто место. У Бристолу 2001. године била је седма, а наредне сезоне у Бриселу шеста, пошто је резултатом 1:09.33 поставила рекорд Србије.

Трка у Бирмингему почеће у девет сати, а победници ће припасти 30.000 долара. Укупан наградни фонд износи 245.000 долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи