Читај ми!

Русија неће бојкотовати Рио, признаје део кривице

Министар спорта Русије рекао је да та земља неће "ни у ком случају" бојкотовати Олимпијске игре у Рио де Жанеиру следеће године, док је председник националног атлетског савеза казао да ће признати део кривице за системски допинг.

Министар спорта Виталиј Мутко казао је да та земља "ни у ком случају" неће бојкотовати Рио, док је председник атлетског савеза Вадим Зеличенок у одвојеној изјави казао да ће Русија признати бар део оптужби из опширног извештаја Светске антидопинг агенције (WАДА).

"Неке ствари признајемо, о некима дискутујемо, неке су већ исправљене, постоји спектар, али то није за медије", рекао је Зеличенок и одбио да даље коментарише.

Очекује се да ће Међународна атлетска федерација (ИААФ) у петак одлучи да ли ће суспендовати Русију са такмичења због допинг скандала. Ако Русија буде суспендована, њен атлетски тим неће моћи да наступа у Рију следеће године.

WАДА је у понедељак објавила извештај у коме се наводи да су руски атлетичари и функционери умешани у широко коришћење допинга, ометање допинг тестова и заташкавање коришћења недозвољених средстава. У извештају се наводи да је Зеличенок одбио да сарађује са истражитељима.

Мутко је рекао да Русија неће бојкотовати Игре чак и да олимпијски тим буде суспендован.

"Русија је против бојкота. Русија је против политичког мешања у спорт. Разумите да је Русија поуздани партнер међународног олимпијског покрета", рекао је Мутко.

Министар је апеловао на власти да се руским атлетичарима дозволи да се такмиче, наводећи да би општа суспензија неправедно казнила чисте спортисте.

"Прво и основно, то би било болно за оне спортисте који могу да се такмиче и којима је чиста савест. А друго, суспензија целог тима би била против правилника WАДА. Комисија пише сама о себи у том извештају. Главна ствар је заштити чисте спортисте", рекао је Мутко.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару