Читај ми!

Бронзана медаља и национални рекорд за Ивану Шпановић

Ивана Шпановић је освојила бронзану медаљу у Пекингу скоком од 7,01, чиме је поставила национални рекорд. Злато за Тијану Бартолету, која је "летела" 7,14, а сребро за Шару Проктор, која је скочила 7,07.

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је бронзану медаљу у скоку удаљ на шампионату света у Пекингу, новим државним рекордом од 7,01 метара.

"Искрено говорећи, нисам задовољна бронзаном медаљом, јер сам се са тренером припремала за скок на нивоу од 7,10 метара. Потпуно смо се фокусирали на ово такмичење и буквално дали све од себе", рекла је Шпановићева после такмичења.

Она је нагласила да је чињеница да је два пута у такмичењу прескочила даљину новог државног рекорда од 7,01 "изузетно позитивна за каријеру".

"Изузетно је позитивно то што сам два пута прескочила ту даљину, али сам очекивала више", рекла је Шпановићева.

Шпановићева је тако поновила успех остварен пре две године на првенству света у Москви, када је такође освојила бронзу.

Злато је припало Американки Тијани Бартолети, која је у петој серији надмашила до тада водећу Британку Шару Проктор скоком од 7,14 метара.

Британка је освојила сребро са 7,07 метара, а Шпановићева је у шестој серији још једном остварила скок из прве – 7,01 метар.

Вучић, Николић и Удовичић честитали Ивани

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је Ивани Шпановић оснивање бронзане медаље:

"Упућујем Вам најискреније честитке на изузетном успеху и освајању бронзане медаље на Светском првенству у атлетици у Пекингу. Резултатом који сте остварили поставили сте нови државни рекорд и показали да сте међу најбољима у овој дисциплини. Уверен сам да ћете и наредних година доминирати на атлетским стазама".

Председник Републике Србије Томислав Николић честитао је Ивани Шпановић освајање бронзане медаље и обарање националног рекорда.

"Још једном сте обрадовали своју земљу и свој народ освојивши медаљу на највећем светском такмичењу у атлетици. Успели сте оно што нико у Србији до сада није и оборили национални рекорд. Желим Вам још пуно рекорда у будућности", навео је Николић у ццеститки.

Честиткама се придружио и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

"Поносан сам што сам министар једној таквој спортисткињи и дубоко верујем да је управо Ивана та која ће нас обрадовати дуго чеканим олимпијским сјајем у атлетици. Свака част Ивана", наводи се, између осталог, у честитки.

Овако је протекло такмичење:

15.10 – Бартолета је скочила невероватних 7,14 у последњој серији, што јој је донело злато. Сребрна је Шара Проктор са 7,07.

15.00 – У последњој серији Ивана је скочила исто као и у првој – 7.01. 

14.55 – У петој серији Ивана је скочила 6,98. Има још један скок да "прескочи" Шару Проктор. Пред последњу серију Ивана је друга са скоком од 7,01.

14.45 Четврти скок – 6,86. Има Ивана још две прилике.

14.35 – Шара Проктор је, фантастичном скоком од 7,07, преузела прво место. 

14.30 Трећа серија, још један преступ Иване Шпановић. 

14.17 – Друга серија за Ивану Шпановић – преступ. 

14.02 – Нови национални рекорд! Већ у првом скоку Ивана Шпановић је доскочила на 7,01 и поставила нови државни рекорд и остварила планирани резултат приближивши се трону победника.

13.59 – Прве две атлетичарке, из Велике Британије и Шведске, преступиле су у првом покушају, а Канађанка Кристабел Нети доскочила на 6,95 м. 

13.50 – Почела прва серија финала скока удаљ. Репрезентативка Србије Ивана Шпановић почиње серију као десета од дванаест такмичарки.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару