Читај ми!

Болт: Жалосно је што доминира прича о допингу

Олимпијски шампион и светски рекордер у спринту Јамајчанин Усеин Болт оценио је да је тужна чињеница да се уочи старта првенства света само прича о допингу. Славни Јамајчанин стартује на шампионату света у суботу у квалификацијама на 100 метара, у дисциплини у којој брани титулу. Првенство света у Пекингу одржава се од 22. до 30. августа.

Међународна атлетска федерација (ИААФ) последњих недеља суочава се са допинг скандалима, а најновији је случај 28 атлетичара за које је накнадном анализом утврђено да су били позитивни на првенствима света 2005. и 2007.

"Приче о допингу заиста заузимају централно место. Све што слушам последњих пар недеља је допинг, допинг, допинг. Већина питања која се постављају тичу се допинга, што сматрам тужним", рекао је Болт, а преноси агенција АФП

Он је нагласио да борба против допинга зависи искључиво од спортиста и њихове спремности да само истрајним радом дођу до врхунских резултата.

"Мислим да сви атлетичари треба пре свега да буду одговорни за своје поступке, како би помогли у спашавању спорта и показали да се врхунски резултати могу остваривати без допинга", рекао је Болт.

Славни Јамајчанин стартује на шампионату света у суботу у квалификацијама на 100 метара, у дисциплини у којој брани титулу.

Болт је на истом месту, на стадиону "Птичје гнездо" 2008. на Олимпијским играма освојио три златне медаље - на 100,200, и у штафети 4x100.

Од тада, Јамајчанин доминира светским спринтом, освојивши све златне медаље на свим шампинатима света - осим на 100 у Даегу 2011, као и на ОИ у Лондону.

Ипак, Болт од почетка ове сезоне није супериоран, пошто резултатски заузима тек шсто место на 100 са 9,87 секунди, док је на водећем месту Американац Џатин Гетлин са личним рекордом од 9,74 секунди истрчаним у мају у Дохи.

"Имам велико поверење у тренера Глена Милса и убеђен сам да ћу бити у правој форми", рекао је Болт и додао да га посебно инспиришу дивна сећања на Пекингу од пре седам година.

Првенство света у Пекингу одржава се од 22. до 30. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару