Ивана испунила норму за Рио

Рекордерка Србије у скоку удаљ Ивана Шпановић испунила је норму за учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру пошто је на митингу Дијамантске лиге у Дохи постигла резултат од 6,76 метара. Асмир Колашинац заузео пето место.

Српска атлетичарка имала је само три скока. Једини исправан био је од 6,76 метара, што је било довољно за шесто место, али и за циљ наступа у Дохи. Шпановићева је већ на првом такмичењу ове сезоне остварила олимпијску норму и сада без притиска може да се посвети следећим наступима.

"Ивана је у другој серији скочила 6,76, и то из краћег залета, тако да се кући враћамо изузетно задовољни. Пошто смо испунили оно што смо зацртали, одлучили смо да после три покушаја прекинемо такмичење због мањег бола у прегибачу кука леве одразне ноге, који је Ивана осетила током скакања", изјавио је тренер Горан Обрадовић.

Европска првакиња је додала да је постигнути резултат из кратког залета довољан показатељ да су она и тим спремно дочекали сезону.

"Девојке су одлично скакале, сјајни резултати, и биће јако тешко одржати тако висок ниво форме наредна три месеца. Важно је да сам испунила циљ који смо имали и сада се враћам у Србију, где настављам да се спремам за митинг у Јуџину. То ће за мене лично бити највећи изазов, јер браним титулу из 2014. године", рекла је Шпановићева.

На митингу у Дохи "пљуштали су сјајни резултати у скоку удаљ. Победила је Американка Тајана Бартолета са 6,99 метара испред Британке Саре Проктор (6,95) и Канађанке Кристабел Нетеј (6,93).

Колашинац пети

Српски бацач кугле Асмир Колашинац заузео је пето место на митингу Дијамантске лиге у Дохи хицем од 20,44 метара.

"Нису нам дали да унесемо наше кугле него смо морали да бацамо са њиховим, које су биле лакиране, што ми није одговарало. Могао сам много боље, али нисам незадовољан. Имам још три месеца до Светског првенства у Пекингу, довољно да се све коцкице сложе", рекао је Колашинац, који је раније остварио олимпијску норму за Рио де Жанеиро.

Победио је Немац Давид Шторл (21,51) испред Американаца Рисија Хофа (21,30) и Рајана Витинга (21,06).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару