Читај ми!

До краја новембра атлетски стадион у Новом Пазару

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да ће до краја новембра у Новом Пазару бити завршена изградња новог атлетског стадиона.

"Пре шест месеци отворили смо у Новом Пазару трим стазу и најавили изградњу трим стаза широм Србије", подсетио је Удовичић.

"Атлетски стадион у Новом Пазару је један од објеката "који желимо да отворимо у овој години, у Костолцу смо отворили Национални гимнастички тренинг центар", рекао је он.

Како је наведено у саопштењу министарства, Удовичић се уверио да је Нови Пазар урадио све што је потребно на равнању терена и уређењу приступних улица до стадиона.

Удовић је са премијером Србије Александром Вучићем и другим министрима посетио Нови Пазар, поводом церемоније постављања камена темељца за зграду Дијагностичког центра, нову зграду основне школе и нову зграду вртића у насељу Дојевиће. Министар Удовичић је том приликом обишао и радове на Атлетском стадиону.

Он је подсетио да је ове године покренут пројекат "Доврши започето". Према речима министра, четири недовршена спортска објекта биће завршена, неће се кретати у изградњу нових, већ ће се завршавати започети објекти.

Министар је нагласио да се ширењем спортске инфраструктуре може привући велики број деце и да је то прави начин да се покаже брига о најмлађима.

"Оно што је урађено када је реч о спортској инфраструктури јесте наставак сарадње са свим савезима и изградња нових националних спортских терена. Жеља је да се изгради Кајакашки веслачки центар у Шапцу, да се отвори едукативни центар за кајак. Водимо бригу о најмлађим спортистима, па смо пре две недеље доделили и стипендије најбољима. Међу њима је било и спортиста из Новог Пазара. Жеља је да спортисти препознају улогу Владе и државе, која им пружа подршку у првим спортским корацима, а не кад већ постигну резултате. Знам да ће 20 одсто садашњих добитника стипендија постати врхунски спортисти. Зато скрећемо пажњу на најмлађе, да бисмо добили неку нову Амелу из Новог Пазара, неке нове шампионе којима ће се дичити цела земља", рекао је Удовичић."

Говорећи о новом Закону о спорту, министар је позвао грађане да учествују у јавним расправама о Нацрту закона о спорту.

"Јавне расправе о Нацрту закона о спорту крећу 23. априла у Косовској Митровици, а следећег дана смо у Новом Пазару. Важно је да се што више људи укључи у ову расправу, зато позивам све грађане Србије да учествују. Ово је права прилика да сви који желе помогну, посебно стручњаци из области спорта, да укажу на недостатке постојећег Закона. Мислим да овај Закон и спорт то заслужују. Сада је право време да се интервенише, а не када Закон о спорту већ буде донет", закључио је Удовичић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару