Читај ми!

Маратонски пламен стигао у Београд

Маратонски пламен који симболизује мир, фер плеј и толеранцију стигао је из Атине у Београд, где ће горети на старту и циљу 28. Београдског маратона који се одржава у суботу 18. априла.

Бакљу је на свечаности испред Градске скупштине донела девојчица Нина Маринковић и предала је амбасадору Грчке у Србији Константину Икономидису, који је пламен потом дао председнику Скупштине Београда Николи Никодијевићу.

"Маратонски пламен је симбол напорног рада, истрајности и посвећености. Захвални смо Београду, али и малим тркачима који су донели пламен. Заједно са њим, из Грчке смо донели и лепо време, а учесницима маратона желимо срећу и успех ", рекао је амбасадор Грчке на конференцији за новинаре.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић захвалио се амбасадору Грчке на указаној части да Београд буде домаћин маратонског пламена.

"Захвални смо пријатељима из Грчке на веикој части која нам је указана. Београдски маратон је догађај који је превазишао спортске оквире и свакако је наш најбољи амбасадор. Поносни смо на њега и зато га љубоморно чувамо", поручио је Никодијевић, Он је позвао све Београђане да у суботу дођу на маратон.

"Из године у годну Београд обара рекорде по броју учесника, Позивам Београђане да дођу на маратон и трче, или шетају, јер је ово једина манифестација у којој су сви учесници победници", рекао је Никодијевић.

Директор Београдског маратона Дејан Николић такође се захвалио гостима из Грчке што су омогућили да Београд по други пут буде домаћин Маратонског пламена, који је иначе, установљен 2007. године.

"Маратон је трка живота и симбол наде, Сви врло добро знамо историјску причу о првом маратону који је као борба за живот истрчан 490 године пре наше ере када је Филипидес издахнуо пошто је пренео вест о победи грчке војске над многобројнијим Персијанцима", рекао је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару