Читај ми!

Вучић са Шпановићевом и Колашинцем

Премијер Александар Вучић честитао је Ивани Шпановић и Асмиру Колашинцу освајање златне, односно сребрне медаље на Европском првенству у Прагу.

Премијер Србије Александар Вучић примио је данас Ивану Шпановић, европску шампионку у скоку удаљ, и Асмира Колашинца, освајача сребрне медаље у бацању кугле на дворанском првенству Европе.

Вучић је Шпановићевој поклонио књигу Србија од злата јабука, а Колашинцу кравату.

"Желим да вам честитам и да вам захвалим на златној и сребрној медаљи. То је велика ствар за нашу земљу. Иванине сузе радоснице и израз лица на победничком постољу, као и Асмиров осмех се тешко могу упоредити са било чим. Показали сте да се труд и огроман рад увек на крају врати и то би требало да буде поука за генерације које долазе иза вас", рекао је Вучић.

Премијер је захвалио руководству Атлетског савеза Србије (АСС) и тренерима што су сјајним резултатима допринели да атлетика од спорта са понајмање успеха постане златни спорт.

"Показали сте како се треба односити према својој земљи и сигуран сам да ће и остали наши атлетичари, Бекрић и Јелача заједно са вама наставити да буду узор младима", поручио је Вучић.

Шпановићева је захвалила на подршци и најавила још боље резултате.

"Драго ми је што се бринете о нама и нашим тренерима. То нам много значи јер нам омогућава да свако ради и буде мотивисан. Обећавам да ћемо се са наредног шампионата вратити са више медаља", истакла је Шпановићева.

Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да је Шпановићева тренутно најспремија на свету и да ће се заједно потрудити да тако и остане.

"Са оптимизмом очекујемо Светско првенство на отвореном првенству у Пекингу у августу", рекао је Обрадовић.

Колашинац је такође апострофирао помоћ коју спортисти добијају од државе.

"Захваљујући томе, можемо да се посветимо атлетици. Битно је да се спортисти мењају и да увек неко други донесе медаљу са великих такмичења", истакао је Колашинац.

Пријему у Влади Србије присуствовали су и председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, генерални секретар Слободан Бранковић, као и Никола Томасовић, тренер Асмира Колашинца.

Шпановићева је минулог викенда на дворанском првенству Европе у Прагу освојила златну медаљу у скоку удаљ са новим националним рекордом – 6,98 метара, док је Колашинац до сребрног одличја стигао бацивши куглу 20,90 метара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару