Читај ми!

Оливера Јевтић спортиста године у Ужицу

Српска атлетичарка Оливера Јевтић проглашена је за набољег спортисту Ужица у 2014. години у избору Спортског савеза овог гарда.Оливера је протекле године победила на четири маратонске трке, а на маратонима у Подгорици и Загребу обезбедила је норму за учешће на Светском првенству у Пекингу 2015. године.За екипу године проглашен је одбојкашки клуб Ужице, који је пласманом у Прву лигу Србије ове године остварио највећи успех ужичке мушке одбојке у последње две деценије.

Награда је Оливери Јевтић уручена синоћ на свечаности у ужичком Народном позоришту.

"Ово је за мене посебан тренутак и потврда моје каријере дуге 24 године. За све те године претрчала сам око 240.000 километара, а ове године вратила сам се мојој главној дисциплини маратону и тријумфовала у Београду, Загребу, Сарајеву и Подгорици. Идуће године планирам да победим и на маратонима у Љубљани и Скопљу", изјавила је Јавтић за Тањуг.

Она је на маратонима у Подгорици и Загребу обезбедила норму за учешће на Светском првенству у Пекингу 2015. године.

"Жеља ми је да одем на Светско првенство у пласирам се међу првих десет", рекла је Јевтић.

За екипу године проглашен је одбојкашки клуб Ужице, који је пласманом у Прву лигу Србије ове године остварио највећи успех ужичке мушке одбојке у последње две деценије.

Тренер одбојкаша Слободан Богосављевић проглашен је тренером године.

У млађим категоријама награђени су атлетичарка Тамара Мићевић, кошаркашица Ђурђина Ђокић и атлетичар Милош Митровић.

За допринос у стварању услова за развој спорта и физичке културе награђен је Црвени крст Ужице.

Награда за најбољег професора физичке културе припала је Вукадину Симоновићу, а за спортски рад и аматерско ангажовање у развоју фудбала у Ужицу Ранку Дидановићу.

Награде за животно дело ове године додељене су Михајлу Васовићу, за дугогодишњи стваралачки рад у фудбалу, а за одбојку Мићи Мићићу .

Овогодишње специјалне награде Спортског савеза Ужице припале су бициклистичком клубу Ера и фудбалском судији Немањи Петровићу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару