Читај ми!

Ивана и Татјана: Поносне смо, бићемо још боље

Вицешампионке Европе са минулог атлетског шампионата у Цириху Ивана Шпановић и Татјана Јелача рекле су да су њихове медаље успех целог српског спорта и обећале да ће на наредним такмичењима бити још боље.

Шпановићева је, после бронзе на прошлогодишњем СП у Москви, сада освојила сребро у скоку удаљ, док је Јелача у бацању копља, такође сребром, стигла до највећег успеха у каријери.

"Ово није успех само Јелаче и мене, већ српског спорта. Поносна сам на своје сребро и верујем да се ту нећу зауставити. Очекују ме митинзи Дијамантске лиге и надам се да ћу пробити границу од седам метара", изјавила је Шпановићева на конференцији за медије у просторијама "Комтрејда" на Новом Београду.

Јелача је истакла да се потајно надала освајању медаље у Цириху.

"Иако сам имала много пехова са повредама, веровала сам да је то достижно. Ово је прва велика медаља за мене и надам се да ћу у наредним годинама имати још боље резултате", рекла је Јелача и посебно захвалила Министарству омладине и спорта на помоћи.

Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић, осврнуо се на исход финала.

"Време у финалу је било лоше, због чега је први пут борба за медаљу одложена за пола сата. Били смо спремни на све, али нажалост ветар је јако дувао у груди свим атлетичаркама. Знао сам да ће снажне девојке, као што је Ивана, профитирати. Водила је до треће серије и остаје мали жал што после тога нисмо више ризиковали. Ипак, можемо да будемо задовољни сребрном медаљом", рекао је Обрадовић.

Драгиша Ђорђић, тренер Татјане Јелаче, захвалио је Атлетском савезу Србије, који је омогућио добре услове за припреме уочи ЕП у Цириху.

"Радили смо напорно током целе године и прегурали много тога. Потајно само се надали освајању медаље. Конкуренција је била јака, али смо успели", навео је он.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јеворсимовић честитао је Шпановићевој и Јелачи на великом успеху и нагласио да су оствариле велики резултат, како за атлетику тако и за српски спорт у целини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару