Читај ми!

Србија са два сребра завршила учешће на ЕП

Атлетичари Србије завршили су учешће на Првенству Европе у Цириху са две сребрне медаље, које су освојили Ивана Шпановић у скоку удаљ и Татјана Јелача у бацању копља.

Шпановићева је у среду до вицешампионске титуле дошла скоком од 6,81 метара, док је Јелача дан касније остварила исти успех хицем од 64,21 метара и за 1,53 метара надмашила сопствени национални рекорд (62,68).

Две медаље представљају огроман успех за српску атлетику, која полако, али сигурно, заузима све значајнију позицију на међународној сцени захваљујући, како квалитету такмичара, тако и организованом и стручном раду у табору националне репрезентације.

Ови успеси, без сумње, допринеће још већој популаризацији "краљице спортова" у нашој земљи, а српски атлетичари, након учешћа на континенталној смотри у Цириху, већ сада спадају у ред редовних освајача трофеја на великим такмичењима.

Четвртог дана такмичења на стадиону Лецигрунд, све очи биле су упрте у Емира Бекрића, бронзаног на прошлогодишњем Првенству света у Москви, али изванредни препонаш ипак није успео да се домогне медаље.

Финале на 400 метара препоне завршио је као шестопласирани резултатом 49,90 секунди, далеко испод личног рекорда (48,05), а сам је потврдио да је одличје прокоцкао због сопствених грешака.

Био је водећи у првих 300 метара, међутим, на деветој препони уследиле су потешкоће, а у последњих 100 метара није имао снаге за свој уобичајени финиш.

"Жао ми је што сам изгубио медаљу својим грешкама. Лоше сам технички ишао препоне. Баш ми је жао. Тужан сам, то је први осећај", рекао је Бекрић.

Амела Терзић је у финалу трке на 1.500 метара заузела 12. место резултатом 4:19,11 минута, након што је у последњем кругу заостала због повреде препоне.

"Све је ишло по плану када ме је изненада у последњем кругу заболела лева препона. Нисам знала шта да радим, само је све стало око мене. Спремала сам се дуго за ово такмичење, јако сам разочарана. Очекивала сам и могла сам много више. Нажалост, данас није био тај дан", казала је Терзићева.

У преподневним квалификацијама Драгана Томашевић није успела да се пласира у финале такмичења у бацању диска пошто је хицем од 52,21 метара заузела 16. место, а Горан Нава је на 1.500 метара био 10. резултатом 3:41.43 минута.

Раније ове недеље Асмир Колашинац је у финалу бацања кугле заузео пето место хицем од 20,55 метара, Милош Раовић (400 метара) стигао је до полуфинала, Ведран Самац (копље) и Тамара Марковић (400 метара) нису прошли квалификације, а Милан Ристић (110 метара препоне) није стартовао због повреде.

Последња два дана на Првенству Европе, у суботу и недељу, Србија неће имати представнике.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару