Читај ми!

Амела и Емир без медаља!

Емир Бекрић и Амела Терзић нису успели да се домогну медаља на Европском првенству у Цириху. Терзићева због повреде завршила као последња у финалу на 1.500 метара, док је Емир Бекрић у финалној трци на 400 метара с препонама стигао на циљ као шести.

Амела Терзић и Емир Бекрић нису успели да се домогну медаља у својим дисциплинама у финалним тркама на Европском првенству у Цириху. Терзићева је због повреде своју трку завршила као последња, док је Бекрић у финишу трке посустао и на циљ стигао као шести.

Бекрић је трку завршио за 49 секунди и 90 стотинки. Добро је кренуо, држао је корак са водећима, али је почео да губи ритам по изласку из кривине и на последњој препони, па су га остали такмичари престигли.

"Жао ми је што сам изгубио медаљу на својим грешкама. Лоше сам технички ишао препоне. Баш ми је жао. Тужан сам, то је први осећај", рекао је Бекрић.

Златну медаљу освојио је Карим Хусеин из Швајцарске резултатом од 48,96 секунди, што је лични рекорд, други је био Расмус Маги из Естоније са 49,06, а трећи кроз циљ прошао је Денис Кудрјавцев из Русије са 49,16 секунди.

Амела Терзић заузела је последње, 12. место, у финалу трке на 1.500 метара на Европском првенству у Цириху. Терзић је трку завршила за четири минута, 19 секунди и 11 стотинки.

Она је у првом делу трке била међу првих пет и држала је корак са водећима. У последњем кругу у јаку завршницу кренуле су Холанђанка Сифан Хасан и Абеба Арегави из Шведске, а Терзић је тада посустала, брзо је губила позиције, па је трку завршила на последњем месту.

"Све је ишло по плану, када ме је изненада у последњем кругу заболела лева препона. Нисам знала шта да радим, само је све стало око мене. Спремала сам се дуго за ово такмичење, много сам разочарана. Очекивала сам и могла много више. Нажалост данас није био тај дан", рекла је Амела Терзић после трке.

Хасан је освојила златну медаљу резултатом 4:04,18 минута, Абеба је била друга са 4:05,08, а трећа кроз циљ прошла је Британка Лора Вејтман са 4:06,32 минута.

Друго двоје српских такмичара, који су се у петак такмичили у квалификацијама, нису били успешни.

Горан Нава није успео да се пласира у финале трке на 1.500 метара. Нава је у својој квалификационој групи завршио на десетом месту са временом три минута, 41 секунда и 43 стотинке. 

Такође, Драгана Томашевић није изборила пласман у финале у бацању диска.

Драгана Томашевић је у својој квалификационој групи заузела осмо место бацивши диск из првог покушаја 52 метра и 21 центиметар, а то јој је био и једини резултат, пошто је у наредна два покушаја преступила. Српска атлетичарка је тако на крају заузела тек 16. место у квалификацијама.

Најбољи резултат у обе квалификационе групе поставила је Хрватица Сандра Перковић, која је и највећи фаворит за освајање злата, бацивши диск 69 метара и 93 центиметра.

Овако су протекле финалне трке Амеле Терзић и Емира Бекрића: 

20.53 - Ништа од медаље ни за Емира Бекрића. Српски атлетичар одлично је трчао првих 250 метара, али је потом посустао и на крају освојио шесто место.

20.52 - Почела је трка!

20.50 - Емир Бекрић трчаће у седмој стази у финалној трци...

20.42 - Још десетак минута остало је до финалне трке на 400 метара са препонама, у којој ће наступити Емир Бекрић.

19.29 - Није успела Амела Терзић да дође до медаље. Српска атлетичарка посустала је на почетку последњег круга, иако је била међу прве четири такмичарке у том тренутку. На крају, Амела је трку завршила као последња, са временом 4:19,11.

19.25 - Почела је трка...

19.23 - Амела Терзић налази се на стази стадиона у Цириху, где ће за који минут почету финална трка на 1.500 метара. Директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару