Читај ми!

Амела Терзић: Сада да исправим грешке

"Била је част такмичити се на овако великом првенству. Накупила сам много искуства и надам се да ћу исправити грешке на наредном такмичењу", рекла је Амела Терзић по повратку из Москве. "Сада се нисмо најбоље снашли, али ће она на наредном Првенству бити добра", каже тренер Рифат Зилкић.

Српска атлетичарка Амела Терзић каже да јој је наступ на Светском првенству много значио и да се нада да ће на наредним великим такмичењима исправити грешке које је правила у Москви.

"Била је част такмичити се на овако великом првенству. Накупила сам много искуства, сама норма за пласман је била јака и надам се да ћу исправити грешке на наредном великом такмичењу", рекла је Амела Терзић новинарима на београдском аеродрому "Никола Тесла" по слетању из Москве.

Дведесетогодишња Терзићева је у недељу учествовала у квалификацијама трке на 1.500 метара и трку завршила за четири минута и 27,89 секунди, што је било најспорије време од свих 37 такмичарки.

Њен тренер Рифат Зилкић казао је да се нада да ће Терзићева наставити континуитет наступа на великим такмичењима. 

"Ово је њено прво Светско првенство и сам наступ на том такмичењу је велики успех. Надам се да ће наставити са континуитетом учешћа на великим такмичењима. Сада се нисмо најбоље снашли, али познајући је, она ће на наредном првенству бити добра", казао је Зилкић.

Он је додао да је атлетика и у Србији коначно постала краљица спортова.

"Ивана Шпановић је свој целокупни минули рад сада крунисала и показала да је светски врх, а Емир Бекрић је показао да се појавио бели владар у дисциплини у којој владају Американци. Сигуран сам да ће у следећих десет година име Емира Бекрића бити у самом врху", рекао је Зилкић.

Шпановићева је у скоку у даљ освојила бронзану медаљу, док је Бекрић био трећи у трци на 400 метара са препонама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару