Читај ми!

Бекрићев финиш из снова

Фантастични Емир Бекрић одличним спринтом у последњих сто метара дошао је до бронзане медаље у трци на 400 метара препоне. Бекрић је претрчао деоницу за 48,05 секунди, што је нови национални рекорд! Ово је друга медаља за српску атлетику у Москви.

Српски атлетичар Емир Бекрић освојио је данас бронзану медаљу у трци на 400 метара препоне на првенству света у Москви.

Бекрић је дошао до фантастичног успеха након што је у финалу претрчао деоницу за 48,05 секунди, што је нови национални рекорд.

Златну медаљу освојио је Џеуе Гордон 47,69 из Тринидада и Тобага, док је други био Мајкл Тинсли са стотинком заостатка. Бекрић је у последњих 100 метара ушао као шестопласирани, али је одличним спринтом у завршници трке успео да дође до трећег места.

То је друга бронзана за српску атлетику на светском шампионату у Москви, где је Ивана Шпановић претходно такав успех остварила у скоку у даљ.

"Најважнија ствар је да сам ја видео на циљу своју мајку која ме зове, и то ми је највећа снага била, то је оно што сам чувао за финале. Успео сам, најлепши дан у мом животу, најлепши дан у мом тиму, прелеп дан за српску краљицу спортова, после Иване Шпановић.  И најважнија ствар, мој највећи циљ за ову 2013. годину јесте што ћу овако подстаћи многе клинце да почну да се баве атлетиком. Атлетика је краљица спортова и треба да уживао и да се бавимо њоме. Шта да кажем, пресрећан сам. Хвала свима који су ме подржавали, били уз мене и веровали у мене. Заједно ћемо да прославимо и да идемо што јаче напред, да тежимо ка новим циљевима. Србија!", рекао је Бекрић видно узбуђен после меча.

Резултати финалне трке:

1. Џехуе Гордон (Тринидад и Тобаго) 47,69
2. Мајкл Тински (САД) 47,70
3. Емир Бекрић (Србија) 48,05
4. Омар Киснерос (Куба) 48,12
5. Феликс Санчес (Доминиканска Република) 48,22
6. Хавијер Кулсон (Порторико) 48,38
7. Мамаду Хале (Сенегал) 48,68
8. Кирон Клемент (САД) 49,08

Број коментара 131

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару