Читај ми!

Краљица спортова се вратила у Србију

Освајачица бронзане медаље у Москви, Ивана Шпановић допутовала је синоћ у Београд. Почињем да верујем да сам остварила историјски успех и желим да ово буде почетак нечег лепог и да уживам у овоме. Колико год да је Србија пружила мени, ово је прави и идеални начин да то вратим, рекла је Ивана по доласку у Београд.

Српска атлетичарка Ивана Шпанович рекла по доласку на београдски аеродром Никола Тесла да тек сада почиње да верује да је остварила историјски успех за српску атлетику.

"Ово је успех мог тима, мој лични и успех мог народа. Србија ми је пружила много, а није тражила ништа, и на овај начин јој се одужујем", изјавила је Шпановићева на конференцији за медије. Српска рекордерка је додала да је поносна на освојену бронзану медаљу на планетарној смотри у руској престоници.

"Када сам скочила у петој серији само сам се покрила по глави, нисам могла да верујем шта се дешава. Не могу да опишем колико сам поносна", казала је Шпановићева.

Рекордерка Србије у скоку у даљ најавила је још успеха до краја сезоне и учешче на митинзима у Цириху и Бирмингему Њен тренер Горан Обрадовић рекао је "да је сањао овај сан већ 18 година".

"Надао сам се и раније да ће се коцкице поклопити, али сам у квалиликацијама већ видео да је Ивана спремна за лет до медаље", истакао је Обрадовић.

Ивана Шпановић је у Москви освојила бронзану медаљу скоком 6,82 метра, што је нови државни рекорд, али и прво одличје за српску атлетику на првенству света.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да се "краљица спортова" вратила у Србију, алудирајучи на све значајније успехе српских атлетичара на међународној сцени.

"Пресрећни смо, јер је ово историјски успех за српску атлетику. Нико пре Иване није успео да оствари овакав подвиг", казао је Јевросимовић. Он је додао да се нада да ће и остали репрезентативци Србије постићи значајне резултате у Москви.

"Верујем да ће и Емир Бекрић, Асмир Колашинац и Татјана Јелача осветлати образ српске атлетике у наставку првенства света", истакао је Јевросимовић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару