Читај ми!

Дудаш на најјачем десетобоју у историји

Пред одлазак на Светско првенство у Москву, српски десетобојац Михаил Дудаш изјавио је да се нада добром резултату и поред тога што ће, по његовом мишљењу, то бити најјаче такмичење у историји десетобоја. Дудаш је за средину августа најавио организацију првог десетобоја у Србији.

Српски атлетичар, десетобојац Михаил Дудаш рекао је данас да верује у добар резултат на првенству света у Москви, иако ће, како је истакао, на том такмичењу бити најача конкуренција у историји ове дисциплине.

"Презадовољан сам психичком и физичком формом. На тренинзима сам показао да сам спреман за велики резултат, али ћемо да видимо у Москви. Повреда је утицала мало на скакачке дисциплине, али ми је добро дошло и да се мало одморим", рекао је Дудаш.

Српски атлетичар рекао је и да му је потребан мир како би се што боље спремио за оно што га чека.

"Биће много десетобојаца који ће освојити преко 8.200 бодова, али се не обазирем на то. Десетобој се почне и заврши са максимумом. Бодови се саберу, а онда се одређује пласман. Мени је најбитније да ме ништа не омета док то радим, а онда сам сигуран да ћу одрадити најбољи посао", изјавио је Дудаш.

Он у четвртак путује у Москву где ће се, први пут ове сезоне, окушати у десетобоју.

"Крећемо раније да бисмо се адаптирали, а потом долази такмичење. Припреме се огледају у постепеном опуштању тренинга и ''штеловању'' форме за такмичење. У Москви ће бити мој први десетобој ове сезоне. Један сам почео у Чешкој на старту летње сезоне, али сам због повреде морао да одустанем. Тешко је концентрисати се, али је мени Москва најбитније такмичење у животу", поручио је Дудаш.

После Светског првенства, које је на програму од 10. до 18. августа, Дудаш се окреће организацији првог десетобоја у Србији, који ће бити одржан крајем године у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару