Читај ми!

Заплењена опрема АК Војводина

Судски извршитељи запленили су опрему Атлетског клуба Војводина због неизмирених дугова насталих приликом организације Европског јуниорског првенства у атлетици које је одржано 2009. године у Новом Саду.

Наиме, дуг од 17 милиона динара је настао након што предузеће "ЕП 2009″, основано ради реализације првенства, није исплатило део хонорара и није измирило друге обавезе према свима ангажованима на том такмичењу.

Према речима директора АК Војводина Стевана Зорића, који је некада био и директор ЕП 2009, организациони одбор првенства је одобрио буџет од 154 милиона динара за реализацију такмичења.

"Према уговору, првенство су финансирали Република, Покрајина и Град, уз спонзоре. Ми смо успели да уштедимо 25 милиона динара, али остали смо дужни 17 милиона због неиспуњених обавеза спонзора и зато што Град није уплатио договорених 5 милиона динара за такмичење. Након првенства клубу Војводина припала је атлетаска опрема, која је данас заплењена и процењена на веома ниске износе", тврди Зорић.

Како сазнајемо, судски извршитељ је велики сунђер који се користи за скокове са мотком проценио на 708.000 динара, а сунђер за скок у вис 277.000 динара. У АК Војводина тврде да је та процена далеко од реалне и да права вредност сунђера за скок с мотком износи 28.000 евра, а за скок у вис 14.000 евра. Заплењену опрему судски извршитељ би требало да да повериоцима на чување до прве јавне лицитације.

"Мислим да је потребно да се постигне договор између институција и да се реши овај проблем, да се измире дугови и да се нама врати опрема. Ми ћемо ангажовати наше правне заступнике и жалићемо се на процену надлежних о вредности опреме а, право да вам кажем, не знам ни ко би је и по тој цени купио", прича Зорић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару