Читај ми!

Самоуверено до најбољих резултата

Најбољи српски атлетичари такмичиће се предстојећег викенда на Балканском првентсву у дворани у Истанбулу, а десетобојац Михаил Дудаш поручио је да пун самопоуздања креће на ово такмичење.

Дудаш ће на Балканијади учествовати у две дисциплини - у скоку мотком и трци на 60 метара с препонама.

"Амбиције на Балканском првенству су ми да у обе дисциплине поставим свој најбољи резултат ове сезоне. Мислим да сам потпуно спреман да истрчим испод 6.95 секунди, а у скоку мотком желим да приђем што ближе висини од пет метара", истакао је Дудаш.

Занимљиво је да је Дудашев резултат у десетобоју најбољи на Балкану свих времена.

"Драго ми је што имам најбољи резултат у десетобоју, али се нећу на томе задржавати. У Истанбулу ћу се такмичити против атлетичара који се баве искључиво и само тим дисциплинама, а не вишебојем. Ту је конкуренција, наравно, јача, али ћу се борити колико год могу", нагласио је Дудаш.

Врло брзо после Истанбула, Дудаша и остале наше најбоље атлетичаре очекује Европско дворанско првенство у Гетеборгу.

"На жалост, у Истанбулу нећу моћи да одмерим снаге са такмичарима против којих ћу се борити на Европском првенству у Гетеборгу у седмобоју. По завршетку Балканског првенства, остаћу још неколико дана у Истанбулу, а потом директно идемо у Гетеборг, где ћемо одрадити финалне припреме", рекао је српски десетобојац.

Дудаш је протеклог викенда на дворанском првенству Србије остварио двоструку победу, што му је послужило као права припрема за оно што га чека у Истанбулу.

"Са првенства Србије носим велико самопоуздање. Победе на 60 метара препоне и скоку у даљ, као и одличан резултат у бацању кугле, показују да сам добро тренирао. Сада са сигурношћу могу да кажем да сам спреман и да ћу у Гетеборгу напасти добар резултат" истакао је Дудаш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару