Спор око „Београдског маратона"

Предузеће Београдски маратон саопштило је да Градски секретаријат за спорт и омладину "по истом сценарију из 2003" покушава да Атлетском савезу Београда додели организацију 26. Београдског маратона.

Предузеће "Београдски маратон" издало је саопштење у којем се тврди да је највећа спортска манифестација у њеном власништву, па је стога у њеној надлежности и да организује трку.

"Манифестације 'Београдски маратон' и 'Дечји маратон' су интелектуална својина заштићена у складу са законом у надлежној агенцији дана 23.05.2003. године. Београдски маратон д.о.о. на бази тих заштићених ауторских дела организује 'Београдски маратон' и 'Дечји маратон' и власник је тих догађаја", каже се у саопштењу .

Наводи се даље да је Београдски маратон д.о.о.регистровао манифестацију 'Београдски маратон' код Светске атлетске федерације (ИААФ) и у Светском удружењу маратона и уличних трка (АИМС) и да оне признају и подржавају искључиво предузеће Београдски маратон као власника и организатора тих догађаја".

"Београдски маратон д.о.о, за више од две деценије организовања ове најзначајније спортско-туристичке манифестације, све време изузетно добро сарађује са Министарством омладине и спорта, Атлетским савезом Србије (АСС) и са 13 градоначелника Београда", истиче се у саопштењу.

Предузеће "Београдски маратон" наводи да је "дана 22.09.2003. године Скупштина града Београда донела Одлуку о сталној манифестацији у области спорта од значаја за град Београд којом је покушала да незаконито отме од Београдског маратона д.о.о. власништво и организацију манифестације 'Београдски маратон' (Одлуку исправља и допуњава 25.11.2003. и 23.02.2004. године), али не успева, већ 2005. године, уз извињење градоначелника, поново манифестацију 'Београдски маратон' враћа легалном власнику - предузећу Београдски маратон д.о.о. (после недвосмисленог става Градског јавног правобранилаштва од 12.10.2004. године)".

"По истом сценарију из 2003. године градски Секретаријат за спорт и омладину сада, поново после 10 година покушава да Атлетском савезу Београда 'повери' оно што није његово", каже се у саопштењу предузећа "Београдски маратон".

"Веома смо изненађени што се чине покушаји да се у граду Београду организује неки нови - први маратон, који би недвосмислено и несхватљиво угрозио традиционални 26. Београдски маратон", каже се у саопштењу и додаје да је Београдски маратон д.о.о. "уверен да ћемо, као и до сада, успешно сарађивати са Градом Београдом и градским службама које су увек пружале квалитетну логистичку подршку техничкој организацији самог догађаја и да ћемо убрзо потписати одговарајући уговор".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару