Београд домаћин првенства Европе

Европска атлетска федерација са седиштем у Лозани одлучила је да организацију екипног европског првенства "друге лиге" додели Београду, саопштено је у Атлетском савезу Србије.

Европско првенство "друге категорије", како је саопштено, одржаће се следеће године у Београду.

На последњој седници Извршног комитета европске атлетике у Берлину, током минулог светског првенства, дискутовало се о будућем домаћину овог важног међународног такмичења. Наша кандитатура оцењена је као најбоља и захваљујући томе Београд ће следеће године од 19. до 20. јуна, угостити атлетичаре из осам земаља Европе, који се такмиче у овој групи", каже се у саопштењу АС.

"После добијања организације европске конвенције, која ће се идуће године одржати у Новом Саду, победа наше кандидатуре за домаћина екипног првенства Европе одличан је показатељ да атлетски савез има добру визију развоја атлетике у Србији, као и да ужива велики углед у европској атлетици. Захваљујући организацији атлетског такмичења на 25. летњој Универзијади и Европског првенства за јуниоре, српска атлетика је добила неопходно искуство у организацији, добре такмичарске објекте и комплетну спортску опрему, који су предуслов за добијање међународних такмичења", рекао је генерални секретар АС Слободан Бранковић.

"Верујем да ћемо уз подршку града Београда и Министарства омладине и спорта у потпуности оправдати поверење које нам је указано и још једном потврдити да смо добри домаћини. изјавио је Бранковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи