Читај ми!

Допутовали освајачи медаља

Велику радост српској атлетици приредили су Емир Беркић и Асмир Колашинац на Европском првенству у Хелсинкију. На аеродрому Никола Тесла дочекали их представници Атлетског савеза Србије, атлетског клуба Партизан, Олимпијског комитета Србије, као и родбина и пријатељи.

Српски атлетичари Емир Бекрић и Асмир Колашинац, освајачи медаља на Европском првенству у Хелсинкију, допутовали су данас поподне у Београд.

Бекрић, освајач сребрне медаље у трци на 400 метара казао је да је тешко речима описати срећу због тог успеха.

"Направили смо велику ствар за српску атлетику. На оваквом такмичењу је и финале велики успех, јер је у Хелсинкију било 20 атлетичара са олимпијском нормом. Освајање медаље је нешто посебно. Времена за одмор нема, следе припреме за Олимпијске игре у Лондону", рекао је Бекрић по доласку у Београд. Он је изјавио да ће му освајање медаље на ЕП бити велики подстрек пред такмичење у Лондону.

"Сада ће ме и ривали гледати мало другачије. Већ уочи финала у Хелсинкију, било је коментара типа 'ено га онај мали што нас је све победио у полуфиналу'. Желим да се што боље спремим за Лондон, да истрчим испод 49 секунди. Не оптерећујем се резултатом. Први циљ је полуфинале, а после је све могуће", казао је 21. годишњи Бекрић.

Колашинац, освајач бронзе у бацању кугле, рекао је да је у Хелсинкију испунио циљ, али да му је жао што му је измакло сребро.

"И пре пута у Хелсинки веровао сам да имам резултат за медаљу. Освајањем бронзе испунио сам циљ, али искрено жалим за сребром и за бољим резултатом који је изостао због временских услова. Такмичили смо се на само 12 степени", рекао је он. Колашинац је навео да ће одмарати само два дана, а онда почети са припрема за ОИ у Лондону.

"Остало је довољно времена, још месец дана тренинга. Верујем да могу да подигнем форму и да у Лондону будем најспремнији. ЕП је сада иза мене, следећи циљ је борба за медаљу на ОИ", додао је Колашинац.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи