Завршено снимање серије "Село гори, а баба се чешља"

Последњом клапом у Дому здравља у Сопоту завршено је снимање петог и уједно последњег циклуса од 12 епизода најгледаније домаће телевизијске серије "Село гори, а баба се чешља". Гледаоци ће своје омиљене јунаке из Петловца моћи да гледају ускоро на Првом програму РТС-а.

Пре готово 10 година, 6. октобра 2006. године, на променади у Врњачкој Бањи снимљени су први кадрови серије, која је у наредним годинама постала својеврсни друштвени феномен и постигла до тада незабележену гледаност и огромну популарност у Србији и у целом региону.

Уз 89 до сада снимљених епизода, са петим циклусом у којем ће бити 12 нових Село гори, а баба се чешља ће са 101 епизодом бити и најдужа српска телевизијска серија свих времена.

Последњом клапом у Дому здравља у Сопоту завршено је снимање и петог циклуса, али и читаве серије.

Укључујући нове епизоде, укупно ће бити 5.100 минута играног програма, који је за десет година снимања окупио глумце из београдских позоришта и позоришта широм Србије.

Емитовање последњег циклуса елегичне приче о српском селу 21. века, аутора Радоша Бајића, у продукцији РТС-а и извршној продукцији "Контраст студиоса", планирано је за октобар.