Нушићеве комедије у ситкому РТС-а

Бранислав Нушић иза себе је оставио неке од најзначајнијих комедија српске књижевности - од "Сумњивог лица" и "Народног посланика" до "Госпође министарке" и "Ожалошћене породице", нови ситком РТС-а у режији Душана Милића приближиће нам неке од Нушићевих дела, а емитовање се очекује у октобру.

Епизоде у трајању до 30 минута ће у духовитом маниру пратити радње неколико Нушићевих легендарних комедија - Др, Мистер Долар, Сумњиво лице, Власт, Протекција, Госпођа министарка, Ожалошћена породица и Покојник.

Улогу главног јунака Милорада тумачи Никола Ракочевић, док ће улогу његових родитеља пренети Борис Исаковић и Јасна Ђуричић. Остатак глумачке екипе чине Јелена Тркуља, Срђан Милетић, Андрија Кузмановић...

Kреатор серије и један од редитеља Душан Милић режираће прву комедију Др, а потом ће га наследити Милан Коњевић, Горан Станковић и Дарко Лунгулов. Милић сматра да су Нушићеве комедије данас актуелније него када их је књижевник писао.

"Сага о српској фамилији има три чина. Кроз Нушићевих десетак комедија сам покушао да направим причу о једном лику који се провлачи кроз све драме. Имаће неку своју генезу и ићи ће од негативном ка позитивном, па опет назад, а кроз причу желим да се прикаже данашње стање српског друштва."

Главни глумац Никола Ракочевић истиче да су сва три чина серије повезана. "Занимљиво је што пролазимо кроз готово све Нушићеве комедије и све има одређену везу. Ситком ће бити апсолутно савремен. Питање менталитета и односа у друштву и међу људима је исто, што доказује да је Нушић писао за сва времена", истакао је глумац.

Емитовање ситкома, чије се 72 епизоде распоређене у две сезоне, очекује се средином октобра.