Оскар на РТС-у

У марту, месецу Оскара, традиционално, увертира у директан пренос доделе најпрестижнијих филмских награда биће циклус филмова које је, претходно, наградила Америчка филмска академија.

За разлику од претходне две године, када је пажња била на остварењима која су тријумфовала у различитим категоријама, од најбољег филма до сценарија, овога пута акценат је на глумачким лауреатима.

Филмски програм РТС-а са поносом представља филмове који су Оскаре донели неким од најбољих глумаца свих времена.

Од понедељка, 1. марта, па све до преноса доделе Оскара (ноћ између недеље и понедељка, 7-8. март), захваљујући Јавном сервису гледаћете филмове: Мизери (1991, Кети Бејтс је добила Оскара за најбољу главну женску улогу), Капоте (2006, Филип Симор Хофман награђен је Оскаром за најбољу главну мушку улогу), Преокрет судбине (1991, Џереми Ајронс овенчан је Оскаром за најбољу главну мушку улогу), Мајкл Клејтон (2008, Тилда Свинтон добила је награду за најбољу споредну женску улогу), Фарго (1997, Френсис Макдемонд награђена је Оскаром за најбољу главну женску улогу) и Плодови гнева (1941, Џејн Дервил је награђена Оскаром за најбољу споредну женску улогу).