Новогодишње филмске посластице

Током новогодишњих празника филмски програм РТС-а с поносом представља разноврсне и раскошне филмске посластице за све гледаоце.

Гледаћете ексклузивне премијере најскупљих српских филмова Чарлстон за Огњенку Уроша Стојановића и Свети Георгије убива аждаху Срђана Драгојевића.

Посебно место у програму припада и филму Пирати са Кариба 3: На крају света, чију глумачку екипу предводи Џони Деп, један од најбољих и напривлачнијих глумаца данашњице. Буџет за то раскошно остварење, иначе завршни део пиратске трилогије, износио је скоро триста милиона долара, а сцене су снимане на Нијагариним водопадима, у Калифорнији и на Карибима.

Забавни римејк чувене комедије Пинк пантер насмејаће вас до суза. Овога пута комичар Стив Мартин је детектив који из грешке у грешку (и из невоље у невољу) ипак успева да реши компликовани случај. Друштво у филму прави му и чувена поп певачица Бијонс Ноулз.

Премијера последњег филма Вудија Алена Љубав у Барселони који носи изузетан глумачки тројац: Скарлет Јохансон, Пенелпе Крус и Хавијер Бардем, обрадоваће све филмске сладокусце. Сниман на аутентичним локацијама у Шпанији, свакако је један од најдуховитијих филмова прослављеног редитеља. Пенелопе је овенчана Оскаром за најбољу споредну женску улогу.

Традиционално посебан сегмент програма посвећен је најмлађим гледаоцима који ће моћи да уживају уз Дизнијеве дугометражне цртане филмове, Мулан, Мулан 2 и Диносаурус.

Празник за љубитеље седме уметности, макар када је филмски програм РТС-а у питању, биће настављен све до половине јануара, јер смо припремили још много занимљивих филмова. Између осталог, гледаћете ексклузивне премијере домаћих филмова Београдски фантом и Тамо и овде, али и премијере холивудских блокбастера (Дежа ви, Буди кул).

На другом програму, 31. децембра, моћи ћете да погледате новогодишњи филмски маратон. Од поднева, па све до раних јутарњих часова, приказаћемо филмове Што више то боље, Мери Попинс, Бити или не бити, Од 9 до 5, Како се удати за милионера, Ватрене кочије, Кабаре, Ромео и Јулија и Јахачи на дуге стазе.