"Чекај ме ја сигурно нећу доћи" ексклузивно на Јавном сервису

Последње две недеље у децембру, термин од 21 сат на Јавном сервису обележиће филмови Мирослава Момчиловића.

У недељу, 20. децембра гледаћемо остварење Седам и по (2006), а недељу дана касније и ексклузивну телевизијску премијеру филма Чекај ме, ја сигурно нећу доћи, и то само неколико месеци после биоскопске премијере.

У филму Седам и по приче "из краја" повезује исти лајтмотив: седам смртних грехова. То остварење на комичан начин третира свакодневицу Новобеограђана опседнутих својим ситним слабостима и вођених страстима.

Гордост, очајање у лењости, завист, гнев, среброљубље, разврат и неумереност у јелу и пићу - то јесу библијски греси, али у савремено доба постају скоро апсурдни у контексту много горих и већих цивилизацијских проблема.

Недељу дана касније, на програму је филм Чекај ме, ја сигурно нећу доћи, чија је тема, како објашњава редитељ, људска опседнутост срећом коју би требало да им донесе неко други. То је, заправо, прича о стањима у којима се налазе људи онда када им је љубав неузвраћена.

Често се та потреба за љубављу назива емотивном адикцијом. Сви смо на тај начин били "болесни", а многи би дали све на свету да се макар још једном "разболе". У филму, чија је премијера била почетком јесени, пратимо емотивни ковитлац пет јунака, смештених у Београд данас.