Култне тинејџерске комедије

Суботом, од 3. октобра, у поноћном термину резервисаном за филм, гледаћемо избор култних тинејџерских комедија. Том Хенкс, Ештон Кучер, Џејсон Бигз и Џек Блек, само су неки од глумаца који су на почетку својих каријера глумили у тинејџерским комедијама.

Циклус почињемо филмом који се сврстава у најуспешније комедије данашњице. "Поркис", после којег су снимљена два директна наставка, био је инспирација за бројне тинејџерске комедије, међу којима је и "Америчка пита", коју приказујемо 23. октобра.

Последње суботе у октобру на програму је филм "Човече, где су ми кола", који је настао на основу прерађеног сценарија за филм о Бивису и Батхеду, а један је од првих глумачких подухвата сада познатог глумца Ештона Кучера. 

У новембру ћемо гледати сва четири дела комедије "Освета шмокљана", у којима се у главној улози појављује Роберт Карадин. Занимљив податак је да су глумци изјавили како су готово на силу пристали да глуме у овим филмовима, али да је на снимањима владала одлична атмосфера и да су се заиста добро проводили.


Избор комедија у децембру отвориће "Момачко вече", један од првих филмова у коме је Тому Хенксу, који је много година касније добио Оскара, поверена главна улога. Овај филм, за који је редитељ инспирацију добио на сопственој момачкој вечери, имао је и свој наставак, који приказујемо недељу дана касније.