Читај ми!

Изложба најбољих радова 54. конкурса карикатуре "ПЈЕР"

Изложба најбољих карикатура 54. конкурса карикатуре ПЈЕР, у оквиру које ће бити 122 селектована рада, биће представљена од 12. до 16. октобра 2021, у РТС клубу у згради Радио Београда (Хиландарска 2, улаз из Светогорске), у оквиру Фестивала “Новости“. Изложба у РТС клубу ће за за посетиоце бити отворена од 12. октобра, од 14 до 19 часова, а потом радним данима од 11 до 19 и у суботу, 16. октобра 2021, од 11 до 15 часова.

Упечатљива карикатура без речи донела је аутору Драгославу Јаношевићу престижно признање "Златни Пјер" на 54. конкурсу "Новости". Зоран Петровић овога пута понео је сребрно признање, а друго место донела му је карикатура на тему потенцијал концепта ЕУ, док је рад под називом „гробље" донео "Бронзаног Пјера" карикатуристи Зорану Михаиловићу.

Овако је у среду, 23. септембра, прилично сложно, одлучио жири у коме су, поред главног и одговорног уредника "Новости" Милорада Вучелића, прошлогодишњег победника Недељка Убовића и нашег афористичара Бојана Љубеновића, били и један од најбољих наших графичких дизајнера Славимир Стојановић Футро и писац Игор Маројевић

Мaјсторски цртеж писца већ по себи упечатљиве физиономије, односно лика - Борислава Пекића, донео је Хаџи Дејану Николићу признање за најбољи портрет, које носи име славног Ранка Гузине, дугогодишњег карикатуристе и афористичара "Новости", а цртеж под насловом "Игра корона" донео је аутору Давиду Константиновићу награду за најбољег младог карикатуристу.

Изложба у РТС клубу ће за посетиоце бити отворена 12. октобра, од 14 до 19 часова, а потом радним данима од 11 до 19 и у суботу, 16. октобра 2021, од 11 до 15 часова.

петак, 08. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара