Читај ми!

Тако је таласао НОВИ ТАЛАС

Поводом обележавања 40 година новог таласа, Радио Београд 202 у сарадњи са Југотоном организује изложбу "Тако је таласао НОВИ ТАЛАС" у РТС Клубу.

Тако је таласао НОВИ ТАЛАС Тако је таласао НОВИ ТАЛАС

Отварање је у понедељак, 10. маја у 13 часова у оквиру Београдског месеца фотографије, традиционалне међунардоне манифестације која промовише уметност фотографије.

Овај свеуметнички покрет који је померио границе популарне културе, оставио је дубок траг у нашем друштву и данас се, из више углова, може посматрати као феномен. Тренутак који се сматра почетком новог таласа у СФРЈ је објављивање албума „Пакет аранжман", пре тачно четири деценије.

На изложби ће бити приказан процес стварања овог, вишеструко значајног издања, као и низ до сада необјављених фотографија и артефаката који су пратили главне актере новог таласа на простору бивше Југославије.

У новом културном центру РТС-а у згради Радио Београда биће изложено више од 50 фотографија најистакнутијих фотографа са ових простора: Горанке Матић, Брајана Рашића, Горана Вејводе и др. Уз сабрану музику почев од 1981. која је део изложбе посетиоци ће моћи да виде јединствене докуметарне и уметничке фотографије - креативна решења првих фотографија бендова који су мењали историју поп културе. Њихове наступе, албуме, омотнице, касете, магнетофонске траке и друго.

Изложба ће трајати до 6. јуна 2021.године.

Добродошли!

РТС КЛУБ, Хиландарска 2, улаз из Светогорске

rtsklub@rts.rs

тел. 060 8611497

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара