Министар Дачић и српска дијаспора у САД

Министар Дачић отвара манифестацију "Дани Србије у Охају". У току петодневне посете најављени сусрети са представницима дијаспоре Српске православне цркве. У средишту разговора које ће водити са америчким званичницима биће привредна сарадња.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић данас наставља посету САД, током које ће разговарати са представницима дијаспоре и Српске православне цркве, али и са америчким званичницима о привредној сарадњи.

Дачић, који је јуче започео петодневну посету САД, у Кливленду ће отворити манифестацију "Дани Србије у Охају" у оквиру које ће говорити на пословном форуму "Србија - ваш привредни партнер".

У српском културном центру "Свети Сава" у Чикагу, Дачић ће присуствовати академији "Матице дијаспоре" на којој ће бити потписан споразум између Привредне коморе Београда и Српско-америчке привредне коморе, саопштио је уочи посете МУП Србије.

Дачић је јуче у Колумбусу, у име МУП-а Србије са представником Асоцијација шефова полиције Охаја Расел Л. Мартином потписао споразум о сарадњи којим је предвиђена заједничка борба против криминала, али и размена искустава у обуци и школовању.

После потписавања, Дачић је истакао да тај споразум подразумева "нашу сарадњу не само у борби против криминала и свим другим надлежностима полиције него и размену искустава у школовању и обуци".

"То (потписани споразум) подразумева и споразум о сарадњи између наших полицијских академија", рекао је Дачић истакавши да потписани документ представља веома важан корак даље у укупном унапредјењу односа Охаја и Србије.

Према његовим речцима, та сарадња је посебно важна јер највећи број Срба у дијаспори живи у Илиноису, односно у Чикагу, и у Охају, односно Кливленду.

Дачић је истакао и да ће се МУП Србије у области унутрашњих послова трудити да ниво сарадње са колегама прате односе Војске Србије и Националне гарде Охаја, "а то значи да то буде један генератор унапређења односа између Србије и САД".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи