Мостарска трилогија

Мостарац Данило Марић, који живи у Сједињеним Америчким Државама, имаће промоцију романа "Радост и туга мостарског духа", 29. октобра У Атланти, Сједињеним Америчким Државама.

Након запажене промоције у Мостару, Данило Марић ће имати америчку промоцију романа Радост и туга мостарског духа (Мостарска трилогија), 29. октобра, У Атланти, Сједињеним Америчким Државама.

Данило Марић је члан Књижевног клуба Мостар, Друштва писаца Десанка Максимовић из Торонта, Charlotte Writers Club из Шарлота и Удружења књижевника Србије.

Рођен је 1938. у Косору, крај Мостара. Образовање је стекао у Благају, Мостару, Трстенику и Сарајеву. Данило Марић је дипломирани инжењер и магистар техничких наука.

Због рата изазваног распадом Југославије напушта родни крај 1992. године и као избеглица одлази у Лондон, затим у Сједињене Америчке Државе (Лос Анђелесу, па Шарлоту) где живи од 1995. године.

За књигу "Палата изнад Бел кањона", која говори о о породици Драгана Ђурковића, Шапчанина у Лос Анђелесу, добио је награду "Иво Андрић", високог интернационалног признања Академије "Иво Андрић".

Написао је дванаест романа, неколико збирки кратких прича, драме...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи