Награда за "Село без жена"

Награду словачког министарства рада и социјалне политике на 38. међународном филмском фестивалу ЕКОТОП 2011, одржаном у Братислави, освојио је документарни филм "Село без жена" Срђана Шаренца.

"Село без жена", документарни филм Слободана Шаренца, освојио је награду словачког министарства рада и социјалне политике на 38. међународном филмском фестивалу ЕКОТОП 2011 који је одржан у Братислави.

Филм је до сада приказан на  двадесет пет међународних фестивала, а добитник је осам награда међу којима су "Documenta Madrid" за ауторски документарац 2011. и награда "Ивица Матић" удружења филмских радника Босне и Херцеговине на Сарајево филм фестивалу за најбољи филм у 2010. години.

"Село без жена" ће овог месеца бити приказан на највећем филмском фестивалу у Азији - Tokio International film festival, Astra Film Festival у Румунији и у Србији 26. октобра на филмском фестивалу КРАФ у Крагујевцу.

У новембру ће бити приказан на фестивалима у Холандији и Француској.

"Село без жена" је филм о браћи Јанковић, последњим становницима села Забрђе, нежењама у тридесетим годинама који крећу у потрагу за невестама из Албаније.

Филм прати комична настојања најстаријег брата Зорана да пронађе невесту и спаси од нестанка село у које женска нога није крочила деценију и по.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи