Дечји фестивал у Ханингеу

Дечји фестивал у организацији удружења Никола Тесла одржан у Ханингену у Шведској.

Домаћини чланови најмлађе и средње фолклорне групе Српског дечјег и омладинског удружења „Никола Тесла" из Ханингена отворили су културни део Дечјег фестивала.

У програму су учествовали Српско Удружење из Линкопинг, Српско културно и спортско друштво "Козара" из Гетеборга, Српско Удружење Свети Никола из Вастерса, Културно - српско друштво Србија из Малмеа, Српско удружење Содертаље, Српско друштво "Синђелић" из Гетеборга, Српско удружење "Никола Тесла" из Тролхатена. Победници у спортском делу били су деца из Српског удружења из Содертаљеа.

Организатори Драган Вујковић и Драган Антонијевић били су задовољни и поносни одзивом и успехом: "Важно је да се Дечји фестивал одржава и да смо успели да окупимо 400 учесника, деце узраста од 7 до15 година на једном месту из целе Шведске. Наредног месеца је у плану Смотре фолклора - омладине и одраслих.

Mеђу гостима на Дечјем фестривалу били су и представници из Шведске, а културни и забавни део програма је водила наша глумица Јелена Мила.

Удружење „Никола Тесла" основано је 2006. од тада је и почело с дечјим активностима. Данас окупља око педесте чланова. Поред фолклора који води Ненад Николов удружење се бави и дечјим певањем, оркестром флауте и виолине и фолклором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи