Већи број захтева за азил у Немачкој

У септембру је 286 грађана Србије поднело захтев за азил у Немачкој, што је највећи број у последња три месеца, тако да је Србија на шетом месту по броју поднетих захтева, иза Авганистана, Ирака, Ирана, Сирије и Пакистана.

У септембру је 286 грађана Србије поднело захтев за азил у Немачкој, што је највећи број у последња три месеца, показује последњи извештај о азилантима немачког Министарства унутрашњих послова.

У јулу је, наиме, осамдесет два грађана Србије поднело захтев за азил, у августу 137 и у септембру 286, наводи се у последњем саопштењу Министарства, по коме се Србија нашла на шетом месту по броју поднетих захтева, иза Авганистана, Ирака, Ирана, Сирије и Пакистана.

Захтеви за азил из Србије и са територије Косова су одвојено представљени, тако да је Косово на седмом месту.

Са територије Косова је, према овим подацима, у септембру поднет 151 захтев, што, такође, показује тренд раста, у поређењу са јулом и августом - у јулу је поднето шездесет шест захтева, у августу 129.

Када је реч о укупном броју поднетих захтева за азил грађана Србије од почетка ове године, Србија је са 2.198 захтева на четвром месту, а Косово са 1.027 на деветом.

Код Савезне службе за миграције и избеглице, у септембру је укупно у Немачкој регистровано 4.132 захтева, што је за 105 особа, или за 2,6 одсто више него у претходном месецу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи