Штанд Е974

На франкфуртском Сајму књига, одржаном од 12. до 16. октобра, представљена су књижевна дела Андрића, Љиљане Хабјановић-Ђуровић, Симића, Ршумовића, Марчете...

На највећој смотри писане речи на свету, на франкфуртском Сајму књига, одржаном од 12. до 16. октобра, представљена је и српска књига на штанду Е974 у Хали 5,1.

Како је Удружење књижевника Србије јавило, првога дана је било изузетно тихо, а Сајам је био отворен само за стручну публику. Домаћини су на штандовима дотеривали полице и правили последње корекције.

А онда је изненада мир нарушен, чуо се жамор и смех, што је значило да је на штанду Е974, Удружења издавача и књижара Србије (УИКС) и Удружења писаца Седмица почело свечано отварање. Ову свечаност су организовали сами излагачи, чланови Удружења писаца Седмица из Франкфурта, Љубиша Симић, Ружа Мијовић, Марија Фот-Грабовац, Диана Пијетловић, Александар - Саша Јовановић, Нисвета Грабовац-Шабиц, Перо Марчета...

Обезбедили су послужење нашим специјалитетима, а за гошћење су биле задужене младе песникиње Марија Фот-Грабовац и Диана Пијетловић. Привучени пријатном атмосфером свраћале су и комшије са суседних штандова - из Босне, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Словеније...

Свечаном отварању је присуствовала и Биљана Челик-Јефтић, конзул Републике Србије у Франкфурту. Штанд су отворили Вук Вукићевић, генерални секретар УИКС-а, а песничком здравицом присутне је поздравио председник Седмице Љубиша Симић.

На овом штанду су представљени између осталих: колекција прича Иве Андрића у шест томова, дела Љиљане Хабјановић-Ђуровић, награђени романи "Оно што одувек желиш" Гордане Ћирјанић и "Врло мало светлости" Владана Матијевића, савремено књижевно и поетско стваралаштво аутора српске дијаспоре, двојезична књига поезије за децу "Маратон" Љубише Симића, књига кратких прича Нисвете Грабовац, роман на немачком језику "Прозори душе" Марије Фот, роман "За витром иди сине" Пере Марчете, капитално издање о Милени Павловић Барили, те "Ујдурме и зврчке из античке Грчке" Љубивоја Ршумовића, нашег кандидата за Андерсенову награду 2012.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи