Бреговић у Карнеги холу

Горан Бреговић је са својим Оркестром за свадбе и сахране први пут наступио у њујоршком Карнеги холу.

Горан Бреговић је први пут са својим Оркестром за свадбе и сахране наступио у њујоршком Карнеги холу, у оквиру сезоне којом један од најпознатијих светских концертних простора прославља сто двадесет година постојања.

Наступио је са својим јединственим оркестром који укључује цигански бенд, гудачку секцију, православни мушки хор и две традиционалне бугарске певачице.  Његова музика је чувена по томе што представља јединствену фузију традиционалног етно звука са модерним утицајима.

У Сједињеним Америчким Државама Бреговић је постао познат најпре по филмовима у којима је сарађивао са редитељем Емиром Кустурицом. Бреговићев нови албум „Champagne for Gypsies" биће објављен наредне године.

По завршетку велике америчке турнеје следећа дестинација на коју ће се познати композитор упутити је Сибир, где ће такође приредити неколико концерата током новембра, а затим отићи на одмор пре промоције новог албума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи