Пиксију у част!

Аутомобилски гигант из Јапана „Тојота" је произвела модел аутомобила у част легендарног српског фудбалера „Пиксис"!

После улице у Нагоји и једне трибине на стадиону поменутог клуба који носе његово име Драган Стојковић Пикси је добио још једно велико признање.

Аутомобилски гигант из Јапана „Тојота" је произвела модел аутомобила у част легендарног српског фудбалера  „Пиксис".

"Повод је, кажу, шампионска титула коју сам освојио, али и све што сам и као играч и као човек уградио у успехе Нагоје", рекао је тренер Нагоје Драган Стојковић.

„Пиксис" је мали аутомобил, запремине 660 кубика и може се наћи у три верзије. „Тојота" ће да произведе 60.000 примерака аутомобила дужине 3,4 метра, широк 1,48 метара и високом два метра. Цена је око 11.500 евра.

Драган Стојковић Пикси је током играчке каријере носио дрес Нагоје од 1994. до 2001. године, одигравши 183 утакмице, уз педесет седам голова.

Већ у другој сезони (1995) проглашен је најбољим играчем (МВП) лиге, док је прошле сезоне као тренер донео Нагоји прву шампионску титулу у историји.

У плану је и изградња новог стадиона у Нагоји који ће носити име Драгана Стојковића Пиксија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи