Дани културе и економије у Охају и Илиноису

Дани српске културе и еконономије у амерчким државама Охајо и Илиноис биће организовани од 25. до 30. октобра. Манифестацију организује Конгрес Српског уједињења са циљем унапређења положаја српске дијаспоре, као и сарадње Републике Србије са савезним америчким државама Охајо и Илиноис.

Министарство вера и дијаспоре, Министарство унутрашњих послова, Министарство спољних послова и Конгрес српског уједињења оформили су Радну групу чији је циљ унапређење положаја српске дијаспоре, као и развој привредне, економске, безбедносне, верске, спортске, културне, просветне и научне сарадње Републике Србије са савезним америчким државама Охајо и Илиноис.

У том циљу радна група коју чине представници наведених министарстава и Конгреса је предвидела одлазак на Дане српске културе и економије у државе Охајо и Илиноис у организацији Конгреса српског уједињења. Активност обухвата посету градовима Кливленду и Чикагу, као и главном граду Охаја, Колумбусу, пријем привредне делегације од стране америчких званичника, гувернера Охаја и Илиноиса и градоначелника Кливленда и Чикага, упознавање са потенцијалним инвеститорима из Америке, представницима српске дијаспоре и присуствовање манифестацији Дани српске културе, која ће се у октобру 2011. године одржати по први пут. Током трајања манифестације очекује се учешће министара из владе Републике Србије и високе државне делегације.

Посебан део програма биће посвећен пословним контактима у Кливленду, Колумбусу и Чикагу, који ће, поред индивидуалних конатаката, омогућити да се потенцијалним пословним партнерима из Америке промовише Србија и њени привредни капацитети.

Културни део програма, Дани српске културе, упознаће америчку јавност и српску дијаспору са традиционалним и модерним остварењима српске културе, биће приказан одабрани српски филм, а ансамбл "Коло" имаће посебан програм.

Учесници програма посетиће и Српску башту у Кливленду, православну цркву и Духовну академију Матица-дијаспора у Чикагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи