Новак донирао цркву у Јасеновом Пољу

Новак Ђоковић је за изградњу цркве у Јасеновом Пољу, у близини Никшића, донирао суму од 35.000 евра. Јасеново Поље је завичајно место Ђоковића.

Новак Ђоковић, први тенисер света донирао је за цркву у Јасеновом Пољу, у близини Никшића, суму од 35.000 евра.

Село Јасеново Поље је постојбина породице Новака Ђоковића, из којег се 1928. године његов прадеда Неђељко, због тешких услова живота, преселио у Метохију.

Наводи се да је ратни вихор 1941. године вратио Ђоковиће у Јасеново Поље где су исте године погинули Неђељко и његов син Милорад. Новакова прабаба Сара, родом из Јауковића, доживела је дубоку старост.

Мештани Јасеновог Поља су пре неколико година одлучили да подигну цркву у славу заштитника већине породица из тог краја, светог Архангела Михајла.

Породица Ђоковић је до сада изградњу цркве помогла са 35.000 еура. Са нестрпљењем сви мештани очекују завршетак радова са великом надом да ће освештању храма присуствовати и Новак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи