Конкурс у част Саве Текелије

Српски институт у Будимпешти у сарадњи са Српским педагошким и методолошким центром и Задужбином Саве Текелије расписује конкурс за српске ученике и студенте у Мађарској поводом 250-годишњице рођења великог српског добротвора, Саве Текелије, оснивача Текелијанума.

Поводом 250-годишњице рођења великог српског добротвора, патриоте и просветитеља, Саве Текелије, оснивача Текелијанума, Српски институт у Будимпешти у сарадњи са Српским педагошким и методолошким центром и Задужбином Саве Текелије расписује конкурс за српске ученике и студенте у Мађарској, односнo за припаднике српске заједнице у Мађарској, без ограничења старосног доба и занимања у погледу конкурсне теме.

На конкурсу могу учествовати ученици од петог разреда основне школе до дванаестог разреда средње школе (гимназије), као и студенти факултета, односно високошколских установа у Мађарској.

На конкурсу се може учествовати:

-Писменим радовима на српском језику писаним ћириличким писмом у следећим категоријама:

1. Састав, литерарни есеј, литерарни рад о животу и раду Саве Текекелије и / или о Текелијануму

2. Стручни есеј, истраживачки рад о животу и раду Саве Текелије и / или о Текелијануму

- Ликовни рад по слободном избору технике и жанра (графика, сликарски рад, вајарски рад, видео-инсталација, рад, инсталација састављена на компјутеру...) у вези са животом и радом Саве Текелије и / или о Текелијануму

- Електронски медијски рад на српском језику (звучни запис - интервју, радио-емисија, видео запис - телевизијски интервју, документарни филм, ...) о животу и раду Саве Текеклије и / или о Текелијануму

- Музичка композиција у вези са животом и радом Саве Текеклије и / или са Текеклијанумом.

Радове треба доставити препоручено поштом на адресу најкасније до 31. децембра 2011.:

Szerb Intézet 1055 Budapest, Falk Miksa u. 3.

На коверти написати „Конкурс Сава Текелија 250".

Радови се подносе шифровано. Пристигле радове ће по категоријама и узрасту оценити стручни жири.

Најбољим радовима ће се доделити вредне награде до краја јануара 2012. године. Предвиђени су између осталог наградно путовање, повеља, поклон књиге, објављивање и презентовање радова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи