Донаторска вечера у Чикагу

У Чикагу је организована хуманитарна вечера на којој су прикупљaна средства за Институт за онкологију у Београду, а принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина били су почасни гости.

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина били су почасни гости на хуманитарној вечери у Чикагу, на којој су прикупљана средства за Институт за онкологију у Београду, саопштено је из принчевог кабинета.

Принцеза Катарина је на вечери представила тешку ситуацију у вези са обољевањем и смртношћу од рака у Србији.

Она је покровитељ Фондације Принцезе Катарине у Србији и хуманитарне организације Лајфлајн у САД, Канади, Великој Британији и Грчкој, које су, како се наводи, веома активне на пољу борбе против рака, а посебно рака дојке у Србији.

Те организације су до сада, у сарадњи с Министарством здавља, организовале две међународне конференције о скринингу рака дојке за лекаре у Србији, а на њима су учествовали и стручњаци из иностранства.

Како се наводи у саопштењу, Лајфлајн је обезбедио донацију мобилног дигиталног мамографа 2009. године, који се користи широм Србије.

Вечеру су организовали директор компанија Молекс, Телабс инк и Деври инк Фред Кребил и његова супруга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи