Срби шампиони у малом фудбалу

Фудбалери Српске основне школе и гимназије (СОШИГ) "Никола Тесла" у Бидимпешти постали су шампиони "Ержебетварош-а" у школској 2011-2012. години. "Једна трофејна генерација фудбалера ове школе завршила је у јуну своје школовање, а друга, која се тек уписала – већ се ствара", поручују из Будимпеште.

Будимпештански „Теслини" гимназијалци у Петој узрасној групи (девети и десети разред), иако најмлађи у категорији у којој су се надметали, освојили су престижно школско првенство Ержебетвароша у малом фудбалу! Четворонедељне борбе крунисали су финалним тријумфом против гимназије „Фашор" са 2:0. Меч пре најважнијег, истим резултатом у полуфиналу победили су и Средњу стручно - техничку школу „Јанош Арањ", чиме је црвено - плаво - белим фудбалерима била обезбеђена прва од медаља - сребрна. Претходно, „Тесла" је у А групи заузео друго место са шест бодова, надвисивши тим школе „Ракоци Ференц" 2:1 и гимназију „Ержебетварош" из Кертес улице чак 8:0, док је пораз од 1:4 доживљен управо од ривала којем је пун реванш враћен када је било најпотребније, у финалу првенства - гимназији „Фашор".

„Иако смо, у стручно врло дозираном и за нас прилично јаком тренажном процесу били од првог дана, нисмо веровали да у конкуренцији искуснијих и уигранијих екипа од наше уопште можемо до медаље, а не титуле! Јер, заиста кратко време смо на окупу, а првенство је неуобичајено рано стартовало. Међутим, како је Лига одмицала играли смо све сигурније и увек на уму имали реченицу нашег тренера да ми можемо да изгубимо утакмицу, али никада не смемо да се предамо. Играње „без резерве, снажно, и до последњег судијског звиждука исплатило се вишеструко. Редом смо побеђивали. Пресрећни смо због прве титуле коју је Школи даровала моја генерација!", рекао је капитен фудбалера Српске гимназије „Никола Тесла" Реља Радосављевић, који је из руку секретара Школског спортског савеза Ержебетвароша, Доре Раиф, примио велики пехар намењен победнику, диплому и златну медаљу - које су потом појединачно уручене и свим осталим „сошиговим" фудбалерима.

Догађају су присуствовали фоторепортери „Немзети спорта" (рубрика „Школски спорт"), квартовског двонедељника „Ержебетварош", Српских недељних новина" и школских редакција листова учесника Фајнал - фора. Ореол најбољег на Ђачкој олимпијади „Ержебетвароша" у фудбалу у школској 2011/2012, будимпештанској Српској гимназији „Никола Тесла и донели су: Јован Фехер, Немања Катанић, Саша Савић, Владица Арсић, Реља Радосављевић, Урош Станић, Милан Тодоровић, Стефан Видеканић, Роберт Лиценбергер, Филип Клозе, Ђорђе Гавански, Небојша Башић и Владимир Видаковић, док их је припремао и водио проф. Властимир Вујић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи