Читај ми!

Охрабрење за пословну дијаспору

Позитиван извештај Европске комисије и очекивани статус кандидата Србије за Европску унију су снажан подстицај и охрабрење за српску пословну дијаспору и њихове партнере да улажу у Србији. Ускоро ће бити завршен пословни водич за инвеститоре из дијаспоре.

Позитиван извештај Европске комисије и очекивани статус кандидата Србије за ЕУ снажан су подстицај и охрабрење за српску пословну дијаспору и њихове партнере да улажу у Србији, саопштило је Министарство вера и дијаспоре.

Ресорни министар Срђан Срећковић рекао је да ће ускоро бити завршен пословни водич за инвеститоре из дијаспоре.

Тај приручник ће садржати све податке о економским могућностима државе Србије – пореском систему, субвенцијама за инвеститоре, спољнотрговинској размени, макроекономским показатељима, споразумима о извозу склопљеним са другим државама, процедурама за отпочињањање и вођење пословања, контактима свих релевантних институција које чине наш привредни систем, али и конкретним инвестиционим пројектима са разрађеним бизнис-плановима.

"Извесна европска перспектива чини реалнијим наш суштински важан циљ да огромни економски потенцијал дијаспоре, који се кроз девизне дознаке мери милијардама долара, усмеримо у директне инвестиције и отварање нових призводних фирми и радних места", рекао је министар.

Инвеститори из дијаспоре могу дати велики допринос опоравку наше привреде и новом инвестиционом циклусу који жељно ишчекујемо, а евроинтеграције су им гаранција да се наш привредни амбијент неће разликовати од оних у развијеном свету.

Срећковић је нагласио и да очекује да ће економска дипломатија усмерена на све потенцијалне улагаче веома брзо постати један од кључних елемената наше државне политике, јер без инвестиција са стране не може бити убрзаног привредног развоја, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи