Читај ми!

Удружење Срба у Ирској

Срби у Даблину, у Ирској, покренули су иницијативу за оснивање Удружења Срба у Ирској.

Срби у Даблину покренули су иницијативу за оснивање Удружења Срба у Ирској, саопштило је Министарство вера и дијаспоре Србије.

Како се наводи у саопштењу, формиран је иницијативни одбор за оснивање удружења и покренут процес његове регистрације. Српска колонија у Ирској броји више од хиљаду чланова.

Руководилац иницијативног одбора је и Слађан Кутијевац, инжењер, а међу члановима тела за припрему оснивачке скупштине су и Александар Костић, професор на Архитектонском факултету у Даблину и Маја Малетковић, архитекта, као и други угледни чланови српске колоније у тој острвској земљи.

"Потребно је, и интерес је наше државе, да се у свим земљама где живи наш народ и где за то постоје услови, формира организација која ће и пред државом пријема, али и пред матичном земљом заступати интересе српске заједнице и помоћи да се унапреде везе у обе те релације", поручио је поводом оснивања српске колоније у Ирској Срђан Срећковић, министар дијаспоре.

Уз подршку Министарства вера и дијаспоре и Живка Јакшића, почасног конзула Србије у Даблину, очекује се да ће регистарација овог удружења и прве акције у области промоције српске културе бити већ током новембра месеца ове године.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи