Читај ми!

Медицинска дијаспора у Врњачкој Бањи

Конференција "Дани српске медицинске дијаспоре 2011", на којој ће искуства разменити око 2700 лекара из земље и иностранства, одржава се од 12. до 15. октобра у Врњачкој Бањи.

У Врњачкој Бањи се, од 12. до 15. октобра, одржава  конференција "Дани српске медицинске дијаспоре 2011", на којој ће искуства разменити око 2700 лекара из земље и иностранства, најавили су организатори.

Татјана Радосављевић, директорка Лекарске коморе Србије (ЛКС), која је организатор скупа, казала је да ће у оквиру конференције бити одржано више стручних састанака у Новом Саду, на Власинском језеру, као и у Београду, наводећи да је најављено скоро две хиљаде учесника из Србије и више од сто из дијаспоре.

Један од циљева конференције јесте да се договоре начини учешћа и сарадње лекара из дијаспоре у образовању лекара у Србији, казала је она и навела да ће лекати имати прилику да размене искуства у различитим областима, као и да добију бодове који су им неопходни за лиценцу.

Према њеним речима, на скупу ће бити речи и о квалитетнијим начинима лечења, како би се они подигли на виши ниво.

Неке од тема скупа, чији је циљ унапређење сарадње лекара из Србије и дијаспоре, размена знања и праћење и усвајање нових достигнућа на пољу медицине, биће и начини уређења здравственог система, акутни коронарни систем, превентива у приватној пракси, рад хитне помоћи, као и лечење очних и плућних болести.

Конференција "Дани српске медицинске дијаспоре 2011" има и хуманитарни карактер, јер је одржан свечани добротворни бал лекарства Србије "Лекари деци Србије", а сав приход намењен је куповини инкубатора за превремено рођену децу.

Ту акцију својим присуством подржала је и Славица Ђукић Дејановић, председница Скупштине Србије.

Поред Лекарске коморе Србије, организацију стручне конференције помогло је и Друштво српских лекара и стоматолога у Немачкој, а покровитељи конференције су Министарство вера и Министарство здравља.

Манифестација се одржава под духовним покровитељством Српске православне цркве и уз благослов патријарха Иринеја.

Како наводе организатори, конференција ће бити највећи стручни скуп лекара у Србији, а и у региону ове године и један од највећих који су одржани у последњих десет година.

Циљ је да постане традиционална и да следеће године буде одржана у двадесет градова Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи